torstai 9. joulukuuta 2010

Piha treenailua

Eilen illalla meillä olisi ollut hallivuoro, mutta päätin jättää sen väliin, koska tällä viikolla kalenterin on täyttänyt liian monta iltamenoa!

Pientä treeniä Elsan kanssa kuitenkin otin meidän pihalla. Ajattelin, että nyt on helppo harjoitella hyppynoutoa, koska pihalla niin paljon lunta, että este mahtuu juuri ja juuri ja jos sen meinaa kiertää takaisin, niin joutuu tosi syvään lumeen! Ajatus oli ihan onnistunut ja Elsa hienosti nouti kapulan ja yhtään empimättä sen myös palautti hypäten. Super palkka! Ja tähänhän tämä olisi pitänyt jättää, mutta ajattelin vahvistaa takaisin tuloa menemällä esteelle vastaan, mutta tällä kertaa Elsa sitten vähän liukasteli ja kolautteli jalkansa esteeseen niin mennessä kuin tullessakin. Este pois ja pieni tuumaustauko, ettei nyt vaan tulisi taas esteelle kammoa!

Tuumaustauon aikana tein liikkeestä istumista. Hyvää seuraamista, mutta istuminen vaatii vielä pienen käsiavun. Näitä lisää ja kohtahan tämä liike alkaa olla pulkassa?!?

Sitten vielä esteelle. Asettelin esteen parempaan paikkaan. Pois päin hyppäsi hyvin, mutta takaisin päin hetken pohti, mutta kannustuksella tuli takaisinkin! Sitten vielä yksi kerta yli ja superpalkka siitä!

Tänään siis estettä ja liikkeestä istumista.

Eniten me taidetaan tarvita treeniä ruudussa ja tunnarissa. Ruudussa ollaan vasta siinä vaiheessa, että Elsa menee ruutuun, jos siellä houkutin, eli lelu ja matka on vielä aika lyhyt. Tunnarissa ollaan enimmääkseen edelleen haettu vain yhtä kapulaa, välillä tosin ollut keko muita lähettyvillä. Nyt otan tähän vähän tsemppausta!

Hiski sai myös hypätä yhden kerran. Pitäähän senkin ansaita nakkinsa! Hyppy on vaan niin hienosti menevä liike Hiskillä! Olisipa kiva mennä senkin kanssa kisoihin, jos siellä vaan ei olisi niitä muita koiria :)

Ilmoittauduin eilen myös Golden Ringin Superviikonloppuun. Superviikonloppu järjestetään 21.-22.5.2011 Hiidenhelmessä ja lajivaihtoehtoina on toko, agility ja pk-haku. Me meinataan Elsan kanssa vain tokoilla koko viikonloppu! Satu Taskinen toimii kouluttajana.

2 kommenttia:

  1. Hyvä te! Ootte reippaita!

    Muista treenata ohjatussa se lähetyshomma eli koiran pitäis ensin lähteä suoraan sivulle ja sitten sieltä suoristaa kurssi kohti kapulaa. Katopa täältä muutenkin hyviä pointteja. http://www.pipap.net/tokosivut/voi%20evl%20liikkeet.pdf
    Tuolla myös kuva tosta ohjatusta, joka tälleen sanallisesti vaikea selittää.

    VastaaPoista
  2. äh, en muistanut koko ohjattua noutoa, mutta onneksi se taitaa vasta olla EVL:ssä... Ja kiitos Pipan linkistä, oli hyvä! Ja siitä muistinkin, että Hannan kanssa tilailtiin Pipalta vähän matskua tossa syksyllä, mutta en ole niihin lähes ollenkaan perehtynyt kiireen/muistamattomuuden/laiskuuden takia! Mutta nyt ne on siirretty yöpöydälle, jospa ne siitä sitten tonne aivokoppaan siirtyisi...

    VastaaPoista