tiistai 7. elokuuta 2012

Elsa treenaa

Jaahas, ei tää blogin pito taida olla mun juttu, mutta kokeillaanpa taas herätellä...

Tällä hetkellä tavoitteena Elsalla ja minulla on Voittaja luokassa ykköstuloksen saaminen, mutta tarvitsee vielä paljon paljon treeniä!! Voittajaluokka on korkattu toukokuussa ja pisteet olivat huimat 73 :). No, tiesinkin kisoihin lähtiessä, että valmiita emme ole, mutta minä tarvitsin itselleni tuon korkkauksen.

Nyt on ilmoittauduttu seuraaviin kokeisiin, jotka ovat 1.9 Espoon Röylässä ja tuomarina toimii Harri Laisi. Siellä olisi tarkoitus tuplata pisteet, eli tavoitteena olisi 146 pistettä (ja ihan huippua olis saada kolmos tulos eli yli 192 pistettä).

Sitä seuraavatkin kokeet ovat jo tiedossa. Olen mukana LKK:n piirimestaruusjoukkueessa. Ne kisat kisataan Tuomarinkartanossa 22.9.2012.

Eli nyt siis treeniä, treeniä!!

Voittajan liikkeet liike kerrallaan ja missä mennään:

Paikalla makuu 4 minuuttia, ohjaaja piilossa
Elsa makaa ihan hienosti, ei pelkoa, että nousisi ylös, saattaa katsella mitä muualla tapahtuu ja   saattaa vähän lonkka asentoa vaihtaa. Näihin ongelmiin en täsä kohdassa aio puuttua. Suurempi ongelma on se, että saattaa tarvita kaksoiskäskyä niin maahanmenossa kuin varsinkin istumaan nousussa. Näitä treenataan!

Seuraaminen
Haastavinta seuraamisessa on varmasti kontaktin pysyminen ja käännöksissä mukana tuleminen. Näitä ollaan nyt harjoiteltu. Ihan perus "pentukontakti" harjoituksia... takaisin perusasioihin! Seuraamisessa myös ongelmana on kisatilanteet ja minun jännittäminen niissä, johon Elsa reagoi. Näitä pitäis päästä harjoittelemaan kisamaisiin treeneihin!

Liikkeestä istuminen
Viime aikoina alkanut sujumaan. Jossakin kohdassa tarjosi puolilla kerroilla seisomista, mutta nyt tuntuu, että viimeisen parin viikon aikana aina istunut! JEE! Treenataan myös erikseen vauhdikkuutta istumiseen.

Metallinouto
Menovauhti hyvä, ote ok, mutta palautus vauhti ravi! Ja loppuasento vino! Nämä siis treenilistalla.

Hyppynouto
Tässäkin edistytty. Eli viime aikoina aina palautus myös esteen kautta, eli ei kiertämis yritystä. Tässä harjoitellaan vinosta palautusta ja myös loppuasentoa!

Tunnistusnouto
Nyt on viime aikoina alkanut ymmärtämään koko liikkeen idean. Mutta tämä edelleen epävarma, eli tarvitaan paljon toistoja ja paljon muistutusta siitä, että tämä on nenänkäyttö liike. Myös lopun harjoittelua erikseen tarvitaan!

Ruutu
Elsa on oppinut vihdoin ruutuun menon. Nyt paljon toistoja ja paljon ruutuja eri paikoissa ja eri "välineillä". Edelleen välillä ruudussa "yllätys" esim namilautanen tms. Ruudun loppuosan harjoittelua erikseen.

Kaukot
Kaukot on meidän ehdoton murheen kryyni. Hyviä vaihtoja on istu-maahan-istu, vaikka saisivatkin olla reippaampia. Myös hyvä vaihto on maasta seisomaan, mutta loput vaihdot ovatkin sitten ihan vaiheessa. Nyt pari uutta treenivinkkiä kokeiluun ja katsotaan saadaanko tätä hommaa toimimaan! TEHOTREENI!

Eli paljon saa hommia tehdä, jotta tavoitteisiin pääsee! Onneksi tiedossa on syksyllä LKK:n järjestämänä Korrien koulutusta ja sitten PSK:n järjestämänä Heidin Pesosen koulutusta. Ja onneksi on muutenkin hyvät treenikaverit.

Tulevana viikonloppuna suuntaan Kunkkulan koirakeskukseen, jossa tiedossa koiramainen viikonloppu Elsan kasvattajan toimesta. Siellä enemmän nouto juttuja, mutta luvassa tokon puolelta mm "tokonäytös". Elikkä ystäväni Katja liikkuroi meille koko VOI kehän ja muut siellä olijat saavat toimia yleisönä. Toivon ja uskon, että saan hyvän jännityksen päälle ja toivon, että pääsen pari kertaa palkkaamaan Elsan, niin että yllättyy täysin!

Oliskohan tämä nyt tämän blogin uusi alku? Katsotaan!

2 kommenttia:

  1. Jei! Hyvä Larissa! Kiva lukea kuulumisia! Treeni-intoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja tuosta litanniasta puuttuu tietenkin luoksetulo! Sekin kesken... Eka pysähdys valuu! Mutta yritetään päivitellä! Kiva, että on yksi lukija :)

      Poista