sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Synttäreitä ja treenejä!

Johan on taas vierähtänyt viikko nopeasti!

Elsalla oli perjantaina synttärit, neiti täytti jo kolme vuotta! Juhlistimme synttäreitä pitkillä lenkeillä sekä keksipiilolla. Elsan kanssa tehtiin myös kaukokäskyjä, myös seisomista.

Lauantaina Safira tuli laumansa kanssa kyläilemään ja juhlimaan Elsan synttäreitä :) Taas lenkkeiltiin, ihmiset söi hyvin ja koirat sai lopuksi maksalaatikko nakki kakut! Näytti maistuvan hyvin. Hiski oli rontti ja varasti vähän Safirankin annoksesta!!

Tänään oltiin Elsan kanssa treenaamassa Niittykummussa Kirsin opeissa. Aluksi tehtiin luoksetulon pysäytystä. Kokeiltiin eri juttuja ja Kirsi ehdotti, että käyttäisin sittenkin käsimerkkiä, koska tuntuu, että Elsa pystyy reagoimaan siihen paremmin! Jo lyhyillä treeneillä pysätyksestä tuli huomattavasti nopeampi, mitä se on ollut, mutta tietysti myös Elsa alkoi myös ennakoimaan nopeasti. Nyt läksyksi tuli useita läpimenoja (vähintään puolet luoksetuloista) ja sitten käsimerkin kanssa pysäytyksiä, niin että lelu lentää aina Elsan yli. Aluksi, niin, että lelu lentää käsimerkki kädestä, eli oikeasta ja myös välillä niin, että pysäytys oikealla ja nopeasti lelun heitto vasemmalla kädellä. Tämän harjoituksen haaste on se, että minun huono heittokäsi ei osaa heittää vasemmalla kovin hyvin :( Joten sain myös kotiläksyksi vasemmalla kädellä heittoja!!

Sitten kokeilimme hyppynoutoa ja se sujui tosi hienosti. Elsa lähtee hakemaan tosi hienosti ja avulla palauttaa sen myös esteen yli. Nyt täytyy vaan maltillisesti edetä...

Lumet on sulanut ja pääsimme myös kokeilemaan tunnaria, josta olemme jo kevättalven aikana useamman kerran jutelleet. Kirsi piti Elsaa ja minä piilotin Elsan katsoessa palikan heinätukon alle. Sitten kävin vapauttamassa "Etsi" sanan avulla Elsan etsimään palikan. Hienosti käytti heti nenää!! Teimme näin pari kertaa, aina uuteen kohtaan. Teimme myös yhden kerran niin, että Elsa ei nähnyt mihin laitoin palikan. Lähti vähän harhailemaan, mutta uudella käskyllä alkoi nenä työskentelemään. Nyt vain rauhassa edeten tässä liikkeessä. Liike on kuulemma useinmiten suht helppo, mutta myös suht helposti ohjaajan pilattavissa... Eli ei hätiköintiä. Läksyksi saimme joka päivä tehdä yhden palikan piilotuksen ja aluksi tosiaan niin, että Elsa näkee minne piilotan sen. Ja nyt hyvän aikaa vain yhdellä palikalla!

Sitten oli vuorossa liikkeestä seisominen, eli liike, joka meni kisoissa ihan penkin alle. Tein aluksi kisamaisen suorituksen, jotta Kirsi näki, mikä mätti. Liike meni huomattavasti paremmin kuin kisoissa, mutta Elsa otti useita askelia. Ongelmana oli se, että sanoin käskysanan SEISO hyvin hitaasti (melkein kaksoiskäskynä) ja Elsa käveli koko sen ajan vielä minun rinnallani. Muutin käskyni napakaksi ja nopeammaksi ja samalla oman kävelyvauhtini vähän rauhallisemmaksi. Liike muuttui jo paljon paremmaksi!

Lopuksi harjoittelimme sitä, että Elsa kuuntelee vain minua kehässä, eli minä seurautin Elsaa ja Kirsi antoi käskyjä, joita Elsa siis ei saanut totella. Aluksi meni Kirsin käskystä maahan, mutta sain Elsan mukaani ja sitten meni jo paremmin! Tätä täytyykin harjoitella kaverin kanssa aina silloin tällöin.

Hyvät treenit ja opin taas uutta. Kiva mennä huomenna mölleihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti